Operatie de miopie

Despre miopie

Miopia apare cand globul ocular are un diamteru antero-posterior mai mare decat normal. Ca urmare a acestei alungiri a globului ocular, lumina care patrunde in ochi nu se focalizeaza pe retina, ci in fata acesteia. Pacientul miop vede la distanta incetosat, neclar. Miopia poate fi corectata prin purtarea de ochelari sau de lentile de contact, sau prin interventie chirurgicala (pentru a nu mai avea nevoie de ochelari sau de lentile de contact). Pentru mai multe detalii despre miopie click aici.

Despre operatia de miopie

Chirurgia refractiva defineste metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficiente de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminata dependenta pacientului (care sufera de miopie, hipermetropie sau astigmatism) de ochelari sau lentile de contact. Deficientele de vedere pot fi corectate fie prin remodelarea corneei, fie prin inlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial. Remodelarea corneei se face cu ajutorul unui aparat numit “laser excimer”. Cu ajutorul acestui aparat este modificata curvatura corneei.
Deficientele de vedere pot fi corectate in general prin intermediul chirurgiei refractive la persoane care au implinit deja 18 ani si la care exista dovada stagnarii evolutiei dioptriilor in ultimele 18 luni premergatoare operatiei. Pentru mai multe detalii despre operatia de miopie click aici.


Parteneri