Operatie de astigmatism

Despre astigmatism

Astigmatismul este rezultatul unei cornei care prezinta curburi diferite (o cornee mai turtita pe axul vertical sau orizontal). Atat corneea, cat si cristalinul refracta lumina care patrunde in ochi si care se focalizeaza pe retina. In absenta unei deficiente de vedere, raza de lumina care patrunde in ochi se refracta uniform, producand o imagine clara, unica a obiectului respectiv. Cand pacientul sufera de astigmatism, raza de lumina este refractata cu puteri diferite in zone diferite. Ca urmare a acestor diferente de puteri de refractie, numai o parte din obiectul privit este focalizata, astfel incat obiectul in totalitatea sa va aparea incetosat, neclar. Astigmatismul poate fi corectat fie prin purtarea de ochelari sau de lentile de contact, fie prin interventie chirurgicala (pentru a nu mai avea nevoie de ochelari sau de lentile de contact). Pentru mai multe detalii despre astigmatism click aici.

Despre operatia de astigmatism

Chirurgia refractiva defineste metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficiente de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminata dependenta pacientului (care sufera de miopie, hipermetropie sau astigmatism) de ochelari sau lentile de contact. Deficientele de vedere pot fi corectate fie prin remodelarea corneei, fie prin inlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial. Remodelarea corneei se face cu ajutorul unui aparat numit “laser excimer”. Cu ajutorul acestui aparat este modificata curvatura corneei.
Deficientele de vedere pot fi corectate in general prin intermediul chirurgiei refractive la persoane care au implinit deja 18 ani si la care exista dovada stagnarii evolutiei dioptriilor in ultimele 18 luni premergatoare operatiei. Pentru mai multe detalii despre operatia de astigmatism click aici.


Parteneri